Biorganik Gluténmentes Bio Aranysárga Lenmag 250g

Biorganik Gluténmentes Bio Aranysárga Lenmag 250g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.10.16
Kód: BIOR-0052
4 300 Ft / db 1 720 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Aranysárga Lenmag 250g
BIOrganik Gluténmentes BIO Aranysárga Lenmag 250g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Aranysárga Lenmag 250g

Lágyabb íz, kellemesebb szín.

Magas omega-3 zsírsav-tartalom.

Az erek és az emésztőrendszer barátja.

BIOrganik Gluténmentes BIO Aranysárga Lenmag átlagos tápértéke 100 g-ban:

 

Energiaérték 1 927 kJ/461 kcal
Zsír 30,9 g
Szénhidrát  2 g
Fehérje 24,4 g
0,15

 
Gluténmentes: Igen
Bio: Igen
Tömeg:250 g

A lenmagot már évezredek óta termesztik és fogyasztják, nem csak étkezési, hanem gyógyászati célokra is. Az egyiptomi piramisokban lenmagot találtak a holtestek mellett, amelyet valószínűleg útravalóul hagytak ott a halottaknak, hogy azoknak legyen energiájuk átkelni a túlvilágra.

Az aranyszínű lenmag inkább csak megjelenésében különbözik a megszokott barna rokonától, beltartalmilag ugyanolyan értékkel bír.

Jelentőség, hatások:

Az aranysárga lenmagnak magas a zsírtartalma, amelyet főleg az esszenciális omega-3 zsírsavak adnak. Ezek közül kiemelendő az alfa-linolénsav, amely segíthet az érelmeszesedés megelőzésében, gyulladáscsökkentő és segítheti az agyműködést. Rendszeres fogyasztása azoknak kifejezetten ajánlott, akik nem fogyasztanak halat és természetes úton szeretnék pótolni az omega-3 zsírsavakat.

A legmag rosttartalma is igen jelentős. Tartalmaz vízben oldódó és vízben nem oldódó élelmi rostokat is, amelyek más-más módon járulnak hozzá az egészséges emésztéshez. Ám figyeljünk arra, hogy sok folyadékot fogyasszunk mellé.

Ne felejtsük el, hogy a lenmagban található tápanyagokat a szervezet csak akkor tudja felhasználni, ha a magot összerágjuk vagy megőröljük, különben csupán „ballasztanyagként” halad keresztül az emésztőrendszeren – habár székrekedés esetén így is hatásos segítség lehet.

Felhasználás:

Kellemes színe miatt az aranysárga lenmag tökéletes díszítője lehet a házi kenyereknek, péksüteményeknek vagy akár a panírba is keverhetjük.

Önmagában is fogyasztható, akár egészben, akár őrölve. A napi javasolt mennyiség 1-2 teáskanál, amelyet legalább 1 pohár vízzel fogyasszunk el. Bele is keverhetjük a zabkásánkba, növényi joghurtunkba vagy a salátaöntetet is gazdagíthatjuk vele.

Összetevők: arany lenmag*

Lenmagos Banánkenyér gluténmentes rostban gazdag recept:

Hozzávalók:

  • 3 nagy érett banán
  • 2 tojás
  • 1/4 csésze méz vagy juharszirup
  • 1/4 csésze olívaolaj vagy kókuszzsír
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 csésze aranysárga lenmag
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • Opcionálisan: 1/2 csésze apróra vágott dió vagy aszalt gyümölcs

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (kb. 350°F). Kenjen ki egy kenyeret sütőformát vagy bélelje ki sütőpapírral.

  2. Egy közepes tálban törje össze a banánokat egy villa segítségével, majd adjon hozzá a tojást, mézet, olajat és vaníliát. Keverje jól össze.

  3. Egy másik tálban keverje össze a lisztet, lenmagot, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát és sót.

  4. Lassan keverje a nedves összetevőket a szárazakhoz, amíg egy sima tésztát kap. Opcionálisan, keverje hozzá az apróra vágott diót vagy aszalt gyümölcsöt.

  5. Öntse a tésztát a előkészített sütőformába.

  6. Süssük a sütőben 55-65 percig, vagy amíg a kenyér kívül aranybarna és közepén egy tű beleszúrva tiszta kijön.

  7. Vegye ki a sütőből és hagyja hűlni. Vágja szeletekre és élvezze!

Ez a lenmagos banánkenyér finom, egészséges és tele van tápanyagokkal. Az aranysárga lenmag hozzáadja az extra rostot és omega-3 zsírsavakat, ami rendkívül jótékony hatással van az egészségre.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes magvak
Súly: 0.25 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: