Adalékmentes csicseriborsó tészta
Csicseriborsó tészta
kétszer annyi növényi fehérjét és rostot tartalmaz, mint a búzatészta, így ideális választás az egészséges életmód híveinek. Gluténmentes tésztaként tökéletes alternatívát nyújt a hagyományos búzalisztes tészták helyett.
Próbáld ki salátákhoz, tésztás ételekhez vagy akár gyors, diétás vacsorához is!

Gluténmentes Csicseriborsó száraztészta lenmaggal cső
Természetesen! Íme egy klasszikus hummusz recept csicseriborsóból, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz:
Hummusz recept (4 adag)
Hozzávalók:
-
1 konzerv (400 g) főtt csicseriborsó (vagy 250 g száraz csicseriborsó, megfőzve)
-
2 evőkanál tahini (szezámpaszta)
-
2 evőkanál frissen facsart citromlé
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
3-4 evőkanál olívaolaj
-
½ teáskanál só
-
½ teáskanál őrölt kömény (opcionális)
-
2-4 evőkanál hideg víz (állagtól függően)
-
Díszítéshez: olívaolaj, paprika, petrezselyem, egész csicseriborsó
Elkészítés:
-
Ha nem konzerves csicseriborsót használsz, előző este áztasd be, majd főzd puhára.
-
A főtt csicseriborsót, tahinit, citromlevet, fokhagymát, sót és köményt tedd egy aprítógépbe.
-
Indítsd el a gépet, és közben fokozatosan adagold hozzá az olívaolajat és a hideg vizet, amíg krémes, sima állagot kapsz.
-
Kóstold meg, ha kell, adj hozzá még citromlevet vagy sót.
-
Tálalás előtt locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg paprikával vagy díszítsd petrezselyemmel.
Tipp: A hummusz hűtőben 3-4 napig is eláll, pirítóssal, friss zöldségekkel vagy pitával mennyei!