Adalékmentes csicseriborsó liszt

Csicseriborsóliszt (adalékmentes)

A csicseriborsó egy tápanyagdús, adalékmentes hüvelyes, amely ideális választás a kiegyensúlyozott, egészséges étrendhez. Magas növényi fehérjetartalma és rostjai hosszú időre eltelítenek, miközben támogatják az emésztést és a vércukorszint stabilizálását. Természetesen gluténmentes, vegán, és gazdag vasban, magnéziumban és B-vitaminokban – így energiát ad, miközben óvja a szív- és idegrendszer működését. Tökéletes alapanyag hummuszhoz, főzelékekhez, salátákhoz vagy akár lisztként mentes süteményekhez is.

Válogass tudatosan – a csicseriborsó nemcsak finom, de egészséges is!

Oldal 1/ 1 - összesen 3 termék
dia wellness csicseriborso liszt 500g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma
1 290 Ft

Csicseriborsóliszt - ropogós panír készíthető belőle

Kód: DIAW-0062
NATURBIT Csicseriborszt
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma
1 300 Ft

Gluténmentes csicseriborsó liszt

Kód: NTB-0025
biorgranik bio csicseriborsoliszt250g
Ø Glutén Ø Laktóz Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma
1 490 Ft

Biorganik Gluténmentes Bio Csicseriborsó liszt 250g

Kód: BIOR-0037

Csicseriborsólisztből készült sós lepény (socca)

Francia eredetű, fehérjedús, ropogós lepény serpenyőben sütve

📝 Hozzávalók (2–3 adaghoz):

  • 1 csésze csicseriborsóliszt

  • 1 csésze víz

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • ½ teáskanál só

  • opcionálisan: friss rozmaring, fokhagyma, bors, chili, füstölt paprika

👩‍🍳 Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet, a vizet, az olívaolajat és a sót. Hagyd pihenni 20–30 percet (ez segíti a liszt hidratálódását).

  2. Hevíts egy tapadásmentes vagy öntöttvas serpenyőt kevés olajjal.

  3. Öntsd bele a tésztát, mint egy vastagabb palacsintát.

  4. Süsd közepes lángon 4–5 percig az egyik oldalát, majd fordítsd meg, és süsd meg a másikat is aranybarnára.

  5. Tálald friss fűszerekkel, salátával vagy akár mártogatóssal (pl. hummusszal).