Adalékmentes csokoládé
Fedezd fel az adalékmentes csokoládé igazi ízvilágát, amely kizárólag természetes alapanyagokból készül. Mesterséges adalékok és tartósítószerek nélkül, tisztán a kakaó és a minőségi összetevők harmóniáját élvezheted. Ideális választás egészségtudatos vásárlóknak, ételérzékenyeknek és a prémium csokoládé kedvelőinek.

TORRAS gluténmentes diabetikus étcsokoládé 72% hozzáadott cukor nélkül 75 g -os kiszerelés
Házi csokoládés zabfalatok (sütés nélkül)
Hozzávalók (kb. 12 darabhoz):
-
100 g vaj vagy kókuszzsír
-
100 ml tej (vagy növényi ital: mandula, zab, stb.)
-
200 g kristálycukor (vagy kókuszcukor / nyírfacukor)
-
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
250 g apró szemű zabpehely
-
100 g étcsokoládé (opcionális, apróra vágva vagy csepp formában)
-
csipet só
Elkészítés:
-
Olvasztás: Egy közepes lábasban olvaszd össze a vajat, tejet, cukrot, kakaóport és csipet sót. Forrald fel, majd főzd 1-2 percig folyamatos keverés mellett.
-
Ízesítés: Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot.
-
Zab hozzáadása: Keverd bele a zabpelyhet. Ha szereted az intenzíven csokoládés ízt, most keverd bele az apróra vágott étcsokoládét is, ami részben elolvad.
-
Formázás: Egy sütőpapírral bélelt tálcára kanalazz kis kupacokat a keverékből. (Használhatsz fagylaltoskanalat vagy evőkanalat.)
-
Hűtés: Tedd a hűtőbe legalább 30-40 percre, hogy megdermedjenek.
Tipp:
-
Dobhatsz bele extra feltétként diót, mandulát, mazsolát, kókuszreszeléket vagy mogyoróvajat is.