Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

Szafi Free gluténmentes zabdara, zabgríz 500 g

A Szafi Free zabdara/zabgríz segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes túrógombócot, grízgaluskát, tejbegrízt, keksztekercset.

(Gluténmentes zabdarás túrógombóc recept)

Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.5.23
Kód: SZA-0025
1 800 Ft / db 360 Ft / 100 g
Szafi Free gluténmentes zabdara, zabgríz 500 g
Szafi 500g Free gluténmentes zabdara zabgríz 1350
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

SZAFI Free gluténmentes zabdara / zabgríz 500 g - os kiszerelés 

A Szafi Free zabdara/zabgríz segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes túrógombócot, grízgaluskát, tejbegrízt, keksztekercset stb. a blogon (elérhetőség lsd. lejjebb!) megadott receptek alapján.

SZAFI Free gluténmentes zabdara / zabgríz összetevői: zabdara/zabgríz
SzafFree-zabgriz500g

SZAFI Free gluténmentes zabdara / zabgríz átlagos tápértéke 100g termékben:

Energia: 1545 kJ / 366 kcal
zsír: 6,2 g
– amelyből telített zsírsavak: 1,0  g
szénhidrát: 60,5  g
– amelyből cukrok: 1,2  g
rost: 9,7  g
fehérje: 12,3  g
só: 0,02  g

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Gluténmentes zabdarás túrógombóc recept
Hozzávalók (15 db-hoz, 656 grammhoz):

  • 120 g Szafi Free gluténmentes zabdara/zabgríz
  • 100 g Szafi Reform eritrit 
  • 2 g Szafi Reform himalaya só 
  • késhegynyi vanília őrlemény vagy 3 kupak (5 g) vanília aroma 
  • 8 g bio citromhéj (2 db citrom héja)
  • 20 g  frissen facsart citromlé (amennyiben totuval készítjük 20 g citromlevet adjunk hozzá!)
  • 250 g laktózmentes túró  (bolti totu – tojásfehérje túró- esetén elegendő 190 gramm!)
  • 200 g kókusztej, vagy víz

Forgatáshoz:
5 g kókuszolaj 
40 g házi kenyérmorzsa

Keverjük össze az olajjal a morzsát és alacsony hőfokon pirítsuk meg.

Gombóc elkészítése:
Öntsük a kókusztejet/vizet egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és a zabdarát, majd alacsony hőfokon, néha megkeverve főzzük meg. (Akkor jó, ha sűrű, nehezen keverhető massza lesz.)
Mikor még forró a dara, tegyük hozzá a túrót, citromhéját és levét, majd keverjük jól össze.
Ha langyosra hűlt kézzel is dolgozzuk össze.
Teljesen hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára rakjuk hűtőbe. (Minél tovább áll, annál jobb.)
Ezután nedves kézzel formázzunk a masszából 20 db kis gombócot, majd forgassuk meg a pirított kenyérmorzsában.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes zabdara/zabgríz
Súly: 0.5 kg

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Szafi Free temékek széles választéka.