Naturmind Porcukor Nádcukorból 500g

Naturmind Porcukor Nádcukorból 500g

Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.12.12
Kód: NTM-0061
940 Ft / db 188 Ft / 100 g
Naturmind Porcukor Nádcukorból 500g
naturmind nadcukor porcukor500g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

hu::

Naturmind Porcukor Nádcukorból 500g

A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.

A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.

A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.

Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez.

Összetevőknádcukor

Nem ökológiai gazdálkodásból.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energia: 1700 kJ / 400 kcal
Zsír: 0g
amelyből telített zsírsavak: 0g
Szénhidrát: 99g
 amelyből cukor: 99g
Fehérje:   0g
Só:   0g

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Magyarország

|en::

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Reform cukor
Súly: 0.5 kg
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: