Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

Nutri Free receptek

NutriFreeikon

Nutri Free Mix Per Pane receptek

Előre bocsátom, hogy a recepteket az internetről szereztem be. Több különféle forrásból. 

Itt megvásárolhatja ezt a prémium gluténmentes lisztet: /nutri-free--mix-per-pane-kenyerpor-1000-g--nutrifree/

NutriFree-Mix-Per-Pane1000g1

Nutri Free mix per Pane receptek

1. Nutri Free Virslis kifli avagy kifliben virsli vagy esetleg hot-dog glutén-, tej és tojásmentes
Hozzávalók:
250 gr Nutri Free mix per pane
210 ml meleg víz
5 gr só
5 gr cukor
Fél csomag szárított (vagy 12 gr friss) élesztő
2 evőkanál kókuszolaj (vagy étolaj)
6 db füstli
A száraz hozzávalókat összekeverjük majd mehet hozzá a víz és az olaj. Dagasztani majd olajozott szilikon lapra tettem. 6 része osztottam. Téglalap alakúra nyújtottam kb akkora legyen mint a virsli. Picit hosszabb csak. Beletettem a virslit, feltekertem, végeit is össze nyomtam. Tepsibe tettem és 50 fokos sütőben 30 percet kelesztettem. Utána olajjal kentem megszórtam szezám maggal és 180 fokon 25 percig sütöttem.
A szezám a végén nem maradt rajta  ha tojással kenjük le akkor rajta marad.
 
Itt megvásárolhatja ezt a prémium gluténmentes lisztet: /nutri-free--mix-per-pane-kenyerpor-1000-g--nutrifree/

2. Nutri Free Mix Per Pane panini vagy zsömle recept

A tészta hozzávalói:
250 g Nutrifree mix per pane
5 g száraz porélesztő
( Haas vagy Dr. Oetker )
5 g cukor
205 gr langyos víz
8 g olvasztott kacsazsír vagy olaj
( 2 csipet – só elhagyható, mert gyárilag már tartalmaz )

Nutri Free Mix Per Pane panini vagy zsömle recept elkészítése:

A sütőt alsó-felső sütési módozatban 50 fokra előmelegítjük és egy tepsit vagy fém lábast 2-2.5 deci vízzel az aljába teszünk. Ez a sütés végéig bent marad.

A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olvasztott kacsazsírt. Indítsuk el a keverőlapátot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. 5-8 perc alatt közepes sebességen kidagasztjuk.
Vékonyan olajozott sütőpapírra fordítjuk a tésztát. Olajos kézzel vagy gumikesztyűt húzva pár mozdulattal gombóccá formáljuk. Mérleg segítségével egyforma gombócokra szedjük, majd kézzel háromszög formára alakítjuk, a nyújtófával a formát megtartva egész vékonyra kb. 2 mm-re nyújtjuk. A széles talpnál szorosan! felhajtjuk, majd középről kifelé sodorva feltekerjük a tésztát.

TIPP:

Ügyeljünk rá, hogy úgy fejezzük be a tekerést, hogy a vékony csücsök alulra kerüljön, így a sütés során nem fog kinyílni.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket ( akár a tészta alatt lévőt is felhasználhatjuk erre a célra ), ecset segítségével zsiradékkal átkenjük a felületüket, majd az 50 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 35 percig kelesztjük.

Az idő lejárta után a hőfokszabályzót 200 fokra tekerem. Amíg a sütő 50-ről 200 fokra melegszik, végig bent maradnak a kiflik. Ha elérte a kívánt hőfokot, beállítom a 18-20 perc sütési időt, továbbra is az alsó-felső sütési módozaton hagyva.
Ha kicsi croissant méretű kifliket sütünk ( 12 cikkre vágtuk a tésztát ) a sütési idő 14 perc.

Miután megsültek, egy rácsra tegyük át, a felszínét még forrón, ecset vagy virágokhoz használt spiccelő segítségével kenjünk át-fújjuk be egy kevés vízzel, majd hagyjuk kihűlni.

Tárolás: Nutri Free Mix Per Pane panini vagy zsömle

Zárható nejlonzacskóban ( zippes uzsis zacskó ) a hűtőben tartom. Fogyasztás előtt 20-30 másodpercre a kenyérpirítóba teszem, így még nem lesz pirítós belőle, de az állaga teljesen felfrissül. Nekünk ez vált be, így 4-5 napig simán ehető bármilyen pékáru. ( kenyér, kifli, zsemle )