Nutri Free receptek
Nutri Free Mix Per Pane receptek
Előre bocsátom, hogy a recepteket az internetről szereztem be. Több különféle forrásból.
Itt megvásárolhatja ezt a prémium gluténmentes lisztet: /nutri-free--mix-per-pane-kenyerpor-1000-g--nutrifree/
Nutri Free mix per Pane receptek
2. Nutri Free Mix Per Pane panini vagy zsömle recept
A tészta hozzávalói:
250 g Nutrifree mix per pane
5 g száraz porélesztő
( Haas vagy Dr. Oetker )
5 g cukor
205 gr langyos víz
8 g olvasztott kacsazsír vagy olaj
( 2 csipet – só elhagyható, mert gyárilag már tartalmaz )
Nutri Free Mix Per Pane panini vagy zsömle recept elkészítése:
A sütőt alsó-felső sütési módozatban 50 fokra előmelegítjük és egy tepsit vagy fém lábast 2-2.5 deci vízzel az aljába teszünk. Ez a sütés végéig bent marad.
A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olvasztott kacsazsírt. Indítsuk el a keverőlapátot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. 5-8 perc alatt közepes sebességen kidagasztjuk.
Vékonyan olajozott sütőpapírra fordítjuk a tésztát. Olajos kézzel vagy gumikesztyűt húzva pár mozdulattal gombóccá formáljuk. Mérleg segítségével egyforma gombócokra szedjük, majd kézzel háromszög formára alakítjuk, a nyújtófával a formát megtartva egész vékonyra kb. 2 mm-re nyújtjuk. A széles talpnál szorosan! felhajtjuk, majd középről kifelé sodorva feltekerjük a tésztát.
TIPP:
Ügyeljünk rá, hogy úgy fejezzük be a tekerést, hogy a vékony csücsök alulra kerüljön, így a sütés során nem fog kinyílni.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket ( akár a tészta alatt lévőt is felhasználhatjuk erre a célra ), ecset segítségével zsiradékkal átkenjük a felületüket, majd az 50 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 35 percig kelesztjük.
Az idő lejárta után a hőfokszabályzót 200 fokra tekerem. Amíg a sütő 50-ről 200 fokra melegszik, végig bent maradnak a kiflik. Ha elérte a kívánt hőfokot, beállítom a 18-20 perc sütési időt, továbbra is az alsó-felső sütési módozaton hagyva.
Ha kicsi croissant méretű kifliket sütünk ( 12 cikkre vágtuk a tésztát ) a sütési idő 14 perc.
Miután megsültek, egy rácsra tegyük át, a felszínét még forrón, ecset vagy virágokhoz használt spiccelő segítségével kenjünk át-fújjuk be egy kevés vízzel, majd hagyjuk kihűlni.
Tárolás: Nutri Free Mix Per Pane panini vagy zsömle
Zárható nejlonzacskóban ( zippes uzsis zacskó ) a hűtőben tartom. Fogyasztás előtt 20-30 másodpercre a kenyérpirítóba teszem, így még nem lesz pirítós belőle, de az állaga teljesen felfrissül. Nekünk ez vált be, így 4-5 napig simán ehető bármilyen pékáru. ( kenyér, kifli, zsemle )