Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

Biorganik Gluténmentes Bio Vörös Lencse 500g

Biorganik Gluténmentes Bio Vörös Lencse 500g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.5.30
Kód: BIOR-0003
1 587 Ft / db 317 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Vörös Lencse 500g
biorgranik bio voros lencse500g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Vörös Lencse 500g

Nagyon gyorsan megfő.

Magas rost- és fehérjetartalom. A vegán konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga a vörös lencse, amely eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, de Ázsiától kezdve egészen Észak-Amerikáig teret hódított magának, hiszen nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, illetve remek növényi fehérjeforrás.

Jelentőség, hatások: A vörös lencse magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, segítve a teltségérzet kialakulását és a testsúly csökkentését. Gazdag vasban és fitonutriensekben, amelyek támogathatják az egészséget és a betegségek megelőzését. Az antinutritív anyagok mennyiségét beáztatással vagy hosszabb főzéssel csökkenthetjük.

Felhasználás: A vörös lencse nagyon gyorsan megfő, attól függően, hogy krémként vagy egészben szeretnénk felhasználni, 10-15 perc a főzési ideje. Nem kell beáztatni főzés előtt, csak átmosni. A vörös lencse fogyasztható levesként, köretként, főzelékként, készíthető belőle fasírt, töltelék, pástétom és saláta része is lehet.

Összetevők: vörös lencse*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

BIOrganik Gluténmentes BIO Vörös Lencse 500g tápanyagtartalma 100 g-ban:

Energia 334 kJ / 79,9 kcal
Zsír 0,4 g
- amelyből telített zsírsavak 0,07 g
Szénhidrát 14,5 g
- amelyből cukor 2,4 g
Rost 7,9 g
Fehérje 7,6 g
0,003 g

 

A vörös lencse átlagos ásványi anyag tartalma:

Vas 7,5 mg
Kálium 677 mg
Kalcium  20 mg
Magnézium 24 mg
Foszfor 138 mg
Cink 1,3 mg
Réz  0,291 mg
Mangán  0,339 mg

 

Vörös Lencseleves Recept

Hozzávalók:
- 1 csésze vörös lencse
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 sárgarépa, apró kockákra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 6 csésze zöldségalaplé (vagy víz)
- Só és bors ízlés szerint
- Friss citromlé (opcionális, a tálaláshoz)
- Friss petrezselyem vagy koriander levél (opcionális, a tálaláshoz)

Elkészítés:

1. Mossa meg alaposan a vörös lencsét hideg víz alatt, majd szűrje le.

2. Egy nagy lábasban hevítse fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk 2-3 percig, amíg az hagyma puha és áttetsző nem lesz.

3. Adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát, és főzzük további 2-3 percig.

4. Keverje hozzá az őrölt köményt, kurkumát és pirospaprikát. Főzzük további 1-2 percig, amíg a fűszerek illatossá válnak.

5. Öntse hozzá a zöldségalaplevet (vagy vizet) a lábasba, majd adjuk hozzá az átmosott vörös lencsét.

6. Hozza felforrásig, majd csökkentse a hőt, és főzze alacsony lángon fedő alatt 20-25 percig, vagy amíg a lencse és a zöldségek puha nem lesznek.

7. Használjon botmixert a leves elkészítéséhez, amíg sima és krémes nem lesz. Ha túl sűrűnek találja, adjon hozzá némi vizet az állag korrigálásához.

8. Ízlés szerint sózza és borsozza.

9. Tálaláskor adjon hozzá friss citromlevet (opcionális), és szórja meg friss petrezselyem- vagy korianderlevéllel.

Jó étvágyat!


Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Törökország.

 

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes magvak
Súly: 0.5 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: