Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

Biorganik Gluténmentes Bio Puffasztott Amarant 200g

Biorganik Gluténmentes Bio Puffasztott Amarant 200g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.5.23
Kód: BIOR-0016
1 606 Ft / db 803 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Puffasztott Amarant 200g
BIOrganik Gluténmentes Zabpehely 2500 g Vegasztro
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Puffasztott Amarant 200g

Kimagasló a fehérje- és zsírtartalma. Dél-Amerikából származó álgabona, amelyet már többezer évvel ezelőtt is ismertek és termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi értékeire.

Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Jelentőség, hatások: Az amarant szénhidráttartalma alacsonyabb, fehérje- és zsírtartalma pedig magasabb, mint a legtöbb gabonának és álgabonának. Fehérje összetétele kedvező, az esszenciális aminosavak közül lizint tartalmaz nagy mennyiségben, ami a többi gabona mellett különlegessé és hasznossá teszi. A zsírsavak közül a többszörösen telítetlenek dominálnak.

Rosttartalma magas, ami segíti az emésztést és lassítja a szénhidrátok vércukorszint-emelő hatását, illetve székrekedés esetén is kedvező hatású.

Az amarant vastartalma kiemelkedő a gabonák közül. E mellett kalcium, magnézium és cink tartalma is figyelemreméltó.

Kevésbé kedvező, hogy az amarant tartalmaz néhány úgynevezett antinutritív anyagot, amelyek gátolják néhány értékes tápanyag emésztését és hasznosulását. Ilyen például az oxálsav és a fitinsav, amelyek a kalcium és a foszfor felszívódásának szabnak gátat.

Felhasználás: Fogyaszthatjuk müzlibe keverve vagy készíthetünk belőle süteményt, kekszet, energiaszeletet. Panírozáshoz, töltelékek készítéséhez is használható.

BIOrganik Gluténmentes BIO Puffasztott Amaránt tápanyagtartalma 100 g-ban:

Energia: 1678 kJ / 398 kcal
Zsír: 8,8 g
– amelyből telített zsírsavak: 2,5 g
Szénhidrát: 62 g
– amelyből cukor: 1,5 g
Fehérje: 14,6 g
Só: 0,05 g

 

Amarántos Csokis Muffin Recept

Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csésze liszt
  • 1/2 csésze amaránt liszt
  • 1/2 csésze kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 csésze cukor (vagy édesítőszer)
  • 2 tojás
  • 1/2 csésze joghurt (vagy növényi joghurt)
  • 1/4 csésze olívaolaj (vagy növényi olaj)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 csésze csokoládé csepp vagy darabok
  • 1/4 csésze dió vagy diószeletek (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F).

  2. Egy közepes tálban keverd össze a lisztet, amaránt lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és sót.

  3. Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral, majd keverd hozzá a joghurtot, olívaolajat és vanília kivonatot.

  4. Lassan add hozzá a nedves keveréket a száraz összetevőkhöz, majd keverd össze alaposan.

  5. Vegyél hozzá csokoládé cseppet vagy darabokat, valamint diót (ha használsz) a tésztához, és keverd el.

  6. Osztasd el a tésztát muffinformákban.

  7. Süsd a muffinokat 15-20 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló tiszta kijön belőlük.

  8. Hagyd hűlni, majd tálald.

Ez a recept egy könnyű és finom muffinokat eredményez, amelyek az amaránt lisztjének köszönhetően gazdag tápanyagokban és rostban. Jó étvágyat!

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Németország.

Vasban gazdag.

Gluténmentes.

 
 
Bio:Igen
Tömeg:100 g

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes gabona/álgabona
Súly: 0.2 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: