Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

Biorganik Gluténmentes Bio Köles 500g

Biorganik Gluténmentes Bio Köles 500g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.5.28
Kód: BIOR-0027
1 236 Ft / db 247 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Köles 500g
biorgranik bio koles500g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Köles 500g

Hántolt köles.

A többi gabonához képest kimagasló a vitamin- és ásványi anyagtartalma. A köles az egyik legősibb gabona, Mezopotámia területén már 6000 évvel ezelőtt is termesztették. Évezredeken keresztül széles körben felhasznált alapanyag volt Ázsiában, Afrikában és Európában is, de jelentősége háttérbe szorult, mivel nem lehet belőle jó minőségű kenyeret készíteni. Ennek ellenére rendkívül változatosan felhasználható, legyen szó akár egytálételről, főfogásról, köretről, desszertről, reggeliről vagy kisétkezésekről. Jótékony hatásai miatt mindenképpen érdemes beilleszteni az étrendbe.

Jelentőség, hatások:

A köles alacsony glikémiás indexű, így diabéteszesek, inzulinrezisztenciások és fogyókúrázók is fogyaszthatják. Magas rosttartalma segíti az emésztést és növeli a jóllakottságérzetet. Aminosav-összetétele ideális, különösen májvédő hatású metionin- és cisztein-tartalmával. Jó hatású gyulladásos betegségekben. Zsírsavai segítik a "rossz" koleszterinszint csökkentését és a "jó" emelését. Gazdag B-vitaminokban, cinkben, magnéziumban, folsavban, vasban és szilíciumban. Nem tartalmaz glutént, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Sokféleképpen felhasználható különféle ételek elkészítéséhez. Főzési ideje kb. 20 perc és kb. 2,5-szeres mennyiségű vizet vesz fel.

 

Összetevők: köles*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

BIOrganik Gluténmentes BIO Köles tápanyagtartalom 100 g-ban:

Energiaérték 1493 kJ / 357 kcal
Zsír 3,9 g
- telített zsírsavak 0,9 g
Szénhidrát 68,8 g
- cukor 1,4 g
Fehérje 9,8 g
0,008 g

 

Kölespuding

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze köles
  • 2 csésze tej (vagy növényi tej, ha preferálod)
  • 1/4 csésze méz vagy édesítőszer ízlés szerint
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Csipet só
  • Ízlés szerinti gyümölcsök (pl. áfonya, eper, banán) a tetejére

Elkészítés:

  1. A kölest alaposan öblítsd le hideg vízzel, majd szűrd le.

  2. Egy lábasban forrald fel a tejet, majd add hozzá a lecsepegtetett kölest.

  3. Csökkentsd a hőt, és főzd a kölest alacsony lángon körülbelül 15-20 percig, vagy amíg a köles megpuhul, és a tej besűrűsödik.

  4. Keverd hozzá a mézet (vagy édesítőszert), vaníliát és egy csipet sót. Főzd további 2-3 percig, amíg a puding sűrűsödik.

  5. Távolítsd el a lábast a tűzről, és hagyd a pudingot kihűlni.

  6. Tálald a kölespudingot friss gyümölcsökkel a tetején.

Ez az egyszerű kölespuding recept egy finom és egészséges desszert, amit könnyedén elkészíthetsz otthon. Jó étvágyat!

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Ukrajna

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes gabona/álgabona
Súly: 0.5 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: