Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

Biorganik Gluténmentes Bio Hajdina 500g

Biorganik Gluténmentes Bio Hajdina 500g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.5.28
Kód: BIOR-0035
1 530 Ft / db 306 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Hajdina 500g
biorgranik bio hajdina500g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Hajdina 500g

Pohánka, tatárka, tatárbúza neveken is ismert, Magas rost tartalmú gabonaféle, amelyet gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.

BIOrganik Gluténmentes BIO Hajdina átlagos tápértéke 100 g-ban:

Energia (kJ) 1,446 kJ/346 kcal
Zsír 1,7 g
Szénhidrát 71 g
Fehérje 9,8 g

 

A hajdina átlagos ásványi anyag tartalma 100 g-ban:

Kálium (K) 337 mg
Foszfor (P) 240 mg
Magnézium (Mg) 133 mg
Kalcium (Ca) 20 mg
Vas (Fe) 3,42 mg
Cink (Zn) 2,02 mg
Réz (Cu) 0,419 mg
Mangán (Mn) 1,138 mg
Nátrium (Na) 5 mg
Szelén (Se) 0,7 µg

Gluténmentes: Igen
Bio: Igen
Tömeg: 500 g

Hajdina: Rendkívül tápláló, rostokban gazdag, segíti az emésztést, alacsony glikémiás indexű, májvédő hatású aminosavat tartalmaz, és számos fontos ásványi anyag forrása. Kb. kétszeres vízben puhára főzzük. 

Keleti Hajdinás Zöldséges Egytálétel

Hozzávalók:

  • 1 csésze hajdina
  • 2 csésze zöldségleves (vagy víz)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 csésze sárgarépa, felkarikázva
  • 1 csésze brokkoli rózsák
  • 1 csésze cukkini, felkockázva
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy koriander a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Mossa meg a hajdinát hideg víz alatt. A főzőedénybe tegye bele a hajdinát és a zöldséglevest (vagy vizet). Forralja fel, majd csökkentse a lángot, és főzze tovább alacsony hőmérsékleten fedő alatt, amíg a hajdina megpuhul (általában 15-20 perc).

  2. Közben egy másik serpenyőben hevítse fel az olívaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát és dinszteljük pár percig, amíg megpuhulnak.

  3. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd a sárgarépát. Főzzük további 5 percig.

  4. Vegyük fel a cukkinit, és főzzük további 5-7 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak, de még ropogósak maradnak. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

  5. Amikor a hajdina és a zöldségek elkészültek, vegyük le a tűzről, és keverjük össze az olívaolajos zöldségekkel. Szolgáljuk fel, díszítve friss petrezselyemmel vagy korianderrel.

Ez az egyszerű hajdinás zöldséges egytálétel egy kiváló választás lehet vegetáriánus vagy vegán étrendet követők számára, és tele van ízzel és tápanyagokkal. Jó étvágyat!

 

Összetevők: hajdina*

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes gabona/álgabona
Súly: 0.5 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: