Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

Biorganik Gluténmentes Bio Aszalt Füge 200g

Biorganik Gluténmentes Bio Aszalt Füge 200g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.5.23
Kód: BIOR-0050
1 730 Ft / db 865 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Aszalt Füge 200g
BIOrganik Gluténmentes BIO Aszalt Füge 200g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

Biorgranik Bio Aszalt füge 200 g

Finom és tápláló aszalt füge.

Széles vitamin- és ásványi anyagtartalom.

Biorgranik Bio Aszalt füge tápanyag tartalma 100 g-ban:

Energiaérték: 1041 kJ / 249 kcal
Zsír: 0,93 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,14 g
Szénhidrát: 63,87 g
– amelyből cukor: 47,92 g
Fehérje: 3,3 g
Só: 0,025 g

 

Gluténmentes: Igen

A füge a Közép-Kelet és a Mediterráneum területén terjedt el leginkább, de hazánkban is megtalálható már ez a több, mint 7000 éves gyümölcs. Jótékony hatását már akkor felismerték, vallási rituálékban is használták.

Jelentőség, hatások:

Az aszalt füge a többi aszalt gyümölcshöz hasonlóan főleg szénhidrátot (cukrot) tartalmaz, kevés fehérjét és elenyésző mennyiségű zsírt. A rosttartalma segít a székrekedéses panaszok enyhítésében. Más gyümölcshöz képest kalcium tartalma jelentős. A fügében található antioxidánsok fontosak minden sejtünk működéséhez.

Tápanyagai a bőrön keresztül is hatásosak, maszkokat, krémeket, bőrradítokat készíthetünk nyers vagy aszalt füge felhasználásával.

Felhasználás:

Az aszalt füge önmagában is fogyasztható, mint desszert vagy csemege, de gyümölcssalátába (különösen egy téli gyümölcssalátába) is beleillik. Desszertek, energiaszeletek, müzlik, de akár főételek vagy köretek hozzávalója is lehet.

Összetevők: füge*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Bio: Igen
Tömeg: 200 g

Fűszeres gyümölcskenyér recept aszalt fügével

Hozzávalók:

- 1 és 1/2 csésze aszalt füge (kockákra vágva)
- 1 csésze aszalt sárgabarack (kockákra vágva)
- 1/2 csésze aszalt datolya (kockákra vágva)
- 1/2 csésze aszalt sárgadinnye (kockákra vágva)
- 1/2 csésze aszalt alma (kockákra vágva)
- 1/2 csésze aszalt szilva (kockákra vágva)
- 1/2 csésze mazsola
- 2 és 1/2 csésze liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze barna cukor
- 1 csésze víz
- 1/2 csésze olaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

1. Először melegítsd elő a sütőt 175°C-ra, és készítsd elő a kenyeret sütőedényt kivajazással vagy sütőpapírral.

2. Egy nagy tálban keverd össze az aszalt gyümölcsöket és a mazsolát.

3. Egy másik tálban vegyítsd össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szegfűszeget és sót.

4. Egy kisebb lábasban melegítsd fel a vizet, majd add hozzá a barna cukrot, és keverd, amíg fel nem oldódik. Ezután hagyd kihűlni.

5. Az olajat, tojásokat és vanília kivonatot keverd össze egy másik tálban.

6. Most keverd hozzá a cukros vízet az olajos tojáskeverékhez, majd ezt az egészet add hozzá a lisztes keverékhez. Keverd addig, amíg egy homogén tészta keletkezik.

7. Végül keverd hozzá az aszalt gyümölcsöket a tésztához, majd öntsd az egészet a sütőedénybe.

8. Süsd a gyümölcskenyeret előmelegített sütőben körülbelül 45-55 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóra szúrtak tiszta kijön. Hagyd kihűlni, majd szeletelj és élvezd!

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Mindenmentes ételek
Súly: 0.2 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: