Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

A spirulina hatása

Spirulina: Az Egészség Szuperélelmiszerének Csodái és Tudományos Háttere

Az utóbbi évtizedekben egyre nő az érdeklődés a természetes táplálékkiegészítők iránt, különösen olyan szuperélelmiszerek iránt, amelyek gazdagok tápanyagokban és jótékony hatásokkal rendelkeznek az egészségre. Ebben a folyamatban egyre inkább a figyelem középpontjába került a Spirulina, egy kék-zöld színű alga, amely a trópusi vizekben található meg és már évszázadok óta élelmiszereink része. Ebben a cikkben áttekintjük a Spirulina csodálatos tulajdonságait, valamint a tudományos háttérét, amely alátámasztja az egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

A Spirulina Alga Rövid Áttekintése

A Spirulina alga, vagy más néven Spirulina platensis, egy egysejtű mikroszkopikus alga, amelyet kék-zöld színének és spirális alakjának köszönhetően könnyű felismerni. Természetes élőhelye a trópusi és subtropikus vizek, ahol az optimális környezeti feltételek között virágzik. Már az aszték kultúrák is fogyasztották ezt az édesvízi növényt, és napjainkban is az egyik legkeresettebb és leginkább tanulmányozott alga a táplálékkiegészítők kategóriájában.

A Spirulina Tápérték és Összetétel

A Spirulina rendkívül gazdag tápanyagokban, amelyek számos egészségügyi előnyt hordoznak. Magas fehérjetartalma mellett esszenciális és nem esszenciális aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz. A chlorellához hasonlóan magas klorofilltartalma is van, ami kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcserét.

Az átlagos tápérték tartalom 100 gramm Spirulina alga esetében megfelel egy kilogramm jó minőségű bió zöldség tápértékének.
Kiemelkedő fehérjetartalommal bír!
Energiatartalma:1364 kJ/326 kcal, fehérjetartalma 65,9g, szénhidrátja 13,1g, zsírtartalma 1g, amelyből telített zsírsavak 0,5g, sótartalma pedig 0,9g.

Egészségügyi Előnyök és Tudományos Evidencia

A Spirulina alga számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, amelyeket számos tudományos kutatás támaszt alá:

  1. Immunrendszer Erősítése: A Spirulina hatékonyan támogatja az immunrendszer működését, erősítve a szervezet védekező képességét.
  2. Bélflóra Normalizálása: Antibakteriális hatása révén segíti a bélflóra egyensúlyának megőrzését.
  3. Vérnyomás Csökkentése: A Spirulina egyik pigmentje, a phycocyanin, vérnyomáscsökkentő hatással rendelkezik, csökkentve a szívbetegségek és a stroke kockázatát.
  4. Koleszterin és Lipidszint Csökkentése: Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy a Spirulina hozzájárul az egészséges koleszterin- és lipidszint fenntartásához.
  5. Rák Megelőzése: Kutatások szerint a Spirulina növeli az antitestek termelését és gátolja a rákos sejtek fejlődését.
  6. Energiaszint Növelése: A Spirulina kémiai összetétele miatt rendkívül energikusnak érezhetjük magunkat rendszeres fogyasztása esetén.
  7. Méregtelenítő Hatás: Segít a szervezetnek megtisztulni a nemesfémektől, például az arzéntől.

 

A Spirulina rendszeres fogyasztásának eredményeként számos pozitív hatás tapasztalható, beleértve a nemesfémektől való megtisztulást, a rák megelőzését, a vérnyomás és koleszterinszint csökkentését, valamint az energiaszint és a testsúlykontroll támogatását.

A mentes24.hu webshopjában is kapható:

Tabletta:

https://www.mentes24.hu/biorganik-glutenmentes-bio-spirulina-tabletta-100g/

Por formában: 

https://www.mentes24.hu/biorganik-glutenmentes-bio-spirulina-por-100g/