NATUR TANYA® VEGÁN FEHÉRJEPOR
Vegán fehérjeporunk 100%-ban kendermagból készül, fehérjetartalma a marhahúshoz és a bárányhúshoz hasonló mennyiségű fehérjét nyújt. A kendermagban megtalálható 1növényi fehérje hozzájárul az izomtömeg és az egészséges csontozat fenntartásához. Tökéletes alternatíva, azok számára, akik fehérjebeviteli szükségletüket növényi fehérjeforrással szeretnék fedezni. Ideális vegánok, vegetáriánusok, laktózintoleránsok, tejfehérje érzékenységgel rendelkezők részére.
- FEHÉRJE ÉS ÉLELMI ROST FORRÁS
- NEM CSAK BELSŐLEG, DE KÜLSŐLEG IS ALKALMAZHATÓ
- DIÉTÁS ÉTREND RÉSZE
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET
- GMO MENTES, VEGAN, PALEO
- HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL*
-
AZ EGÉSZSÉGES CSONTOZAT ÉS IZOMTÖMEG FENNTARTÁSÁHOZ

Laborban bevizsgált termék!
A Natur Tanya® Vegán Fehérjepor független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden vizsgálat esetében MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK!
IGAZOLT FEHÉRJE TARTALOMMAL
A Natur Tanya® Vegán Fehérjepor fehérje tartalmát, független, akkreditált laborban vizsgáltattuk. A mérések eredménye alapján a termék fehérje tartalma 31,7 g/100 g.
A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról rendelet értelmében valamennyi tagállamban kötelező az élelmiszerek tápértékének feltűntetése. Az Európai Bizottság által készített az élelmiszerek jelölésén feltüntetett tápérték tűréshatárának megállapításáról szóló útmutató rendelkezik arról, hogy milyen mértékű eltérés megengedett a címkén feltűntetett értékek és a laboratóriumi vizsgálati eredmények között.
Ezen útmutató alapján a terméken feltűntetett fehérje tartalom, mérés alapján is megfelel a valóságnak és a vonatkozó szabályozásnak.
ÉLELMISZERBIZTONSÁGI VIZSGÁLAT
Az emberi egészség megőrzése érdekében Natur Tanya® Vegán Fehérjepor termékünket független, élelmiszer biztonsági szempontok alapján is alapos vizsgálatoknak vetjük alá.
Kiemelt figyelmet fordítunk a NEHÉZFÉM-TARTALOMRA (ólom, kadmium, higany, arzén), amely a mért adatok alapján LÉNYEGESEN ALACSONYNAK TEKINTHETŐ, ami a termék kiváló tisztaságát és megfelelőségét jelzi. Mivel a termékünkben található kendermag (Cannabis sativa L.) liszt tekintetében külön uniós maximális elfogadható szintek (ML) nincsenek meghatározva, az értékelés az uniós szabályozás hatálya alá tartozó, releváns élelmiszer-kategóriákra (pl. gabonafélék, magvak) magadott határértékek alapján történt.
Ezen kívül vizsgáltuk a termék MIKROBIOLÓGIAI TISZTASÁGÁT is. Az eredmények alapján a termékben NEM VOLT KIMUTATHATÓ sem Escherichia coli, sem Salmonella fajok JELENLÉTE. Bár a termékünkben található kendermag (Cannabis sativa L.) liszt tekintetében külön határértékek nincsenek meghatározva, az eredmény azt mutatja, hogy az megfelel az élelmiszerekre általánosan alkalmazott higiéniai elvárásoknak. Ezek a mikroorganizmusok ugyan is az élelmiszerekben leggyakrabban vizsgált mikrobiológiai szennyezők közé tartoznak, mivel az élelmiszer-eredetű megbetegedések leggyakoribb kórokozói közé sorolhatók.
Az ún. AEROB BAKTÉRIUM CSÍRASZÁM - amelyet 30 °C-on mértek - kevesebb mint 760 CFU/gramm telepképző egységet mutatott. A vizsgálat tenyésztésen alapuló élőcsíraszám meghatározási módszerrel történt, amely a mintában jelen lévő élő, szaporodni képes mikroorganizmusok számának kimutatására alkalmas. A vizsgálattal kimutatható baktériumok, olyan a levegő jelenlétében szaporodó – nem feltétlen kórokozó – baktériumok, amelyek kis mennyiségben szinte minden élelmiszerben természetesen előfordulnak. Az említett eredmény a gyártási folyamat magas színtű higiéniai színvonalát jelzi. Összehasonlításképpen az élelmiszer termékek aerob baktériumcsíraszáma gyakran a 10 000-1 000 000 CFU/gramm között mozog, amely még megfelel a szakmailag elfogadott irányelveknek.
Az élelmiszerbiztonsági vizsgálatok során, részletesen ellenőriztük a termék MIKOTOXIN TARTALMÁT – ezek olyan természetes eredetű vegyületek, amelyeket bizonyos penészgombák termelnek, és főként gabonaféléken és magvakon fordulnak elő.
Bár a Natur Tanya® Vegán Fehérjepor fő összetevője a kendermag (Cannabis sativa L.) liszt, természeténél fogva kevésbé hajlamos a penészedésre és a toxinok felhalmozódására, és az uniós jogszabályok jelenleg nem határoznak meg külön határétékeket, a mért értékek minden esetben a kimutathatósági határ közelében és jóval legszigorúbb uniós határértékek alatt voltak aflatoxin B2, G1, G2, deoxinivalenol (DON), zearalenon (ZEA) és ochratoxin A esetében.
Az aflatoxin B1 tekintetében a gabonákra vonatkozó általános határértékekhez képest, a mért eredmény csupán EGY HARMADA volt a megengedett mennyiségnek. Bár ez nem a legszigorúbb uniós határéték, még így is bőven megfelelő értéket képvisel.
Mivel ezek a toxinok a leggyakrabban vizsgált élelmiszer-mikotoxinok, az eredmények egyértelműen igazolják, hogy a termék még a legszigorúbb határértékkel rendelkező, illetve hasonló mennyiségben fogyasztott élelmiszerekre vonatkozó előírásokhoz viszonyítva is biztonságos és megfelelő.
A kapcsolódó jegyzőkönyveket, ide kattintva teheti meg.
MENNYI A NAPI JAVASOLT FEHÉRJEBEVITEL?
Az európai és a hazai ajánlás 0,8 g/ttkg/nap fehérjebevitelt ír elő, a WHO ajánlása 10-15 energiaszázalékban fogalmazta meg az ajánlott fehérjebevitelt.
Emellett számos olyan példa van, amely étkezésenként javasol egy bizonyos elfogyasztott fehérjemennyiséget. Természetesen a jelenlegi nemzetközi szakirodalom alátámasztja és több tanulmány is bizonyítékot szolgáltat arra, hogy felnőttek számára egészségügyi szempontból kedvezőbb lehet az ajánlott napi fehérjemennyiséget meghaladó beviteli mennyiség. (forrás: Phillips SM, Paddon-Jones D, Layman DK. Optimizing Adult Protein Intake During Catabolic Health Conditions. Adv Nutr. 2020 Jul 1;11(4):S1058-S1069.)
NATUR TANYA® TIPP: BANÁNKENYÉR VEGÁN FEHÉRJÉBŐL
A kendermag őrlemény protein tartalma nagyszerűen csökkenti a szénhidrátokat kenyerekben, süteményekben, ha a receptben az ajánlott lisztadag felét vele váltja ki.
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 bögre liszt (fele búzaliszt, fele vegán fehérje)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ½ bögre joghurt (növényi alapú is nagyszerű)
- 2 meghámozott banán
- 1 tojás (vagy ha vegán vagy, chia mag! 1 tojás = 1 evőkanál őrölt chia mag + 3 evőkanál víz, keverd össze, hagyd 15-20 percet állni, és ha bekocsonyásodott, már használhatod is tojás helyett a recept szerint.)
- 8 evőkanál kókuszolaj
- 3 evőkanál kókuszcukor
- egy csipet kardamom
- 1,2 bögre kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Keverje össze: a banánt, a joghurtot, a tojást, a kókuszolajat, a kókuszcukrot, és a kardamomot. Egy nagy tálban keverje össze a száraz alapanyagokat: a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Adja hozzá a folyékony alapanyagokat és jól dolgozza össze egy fakanállal. Adja hozzá a kókuszreszeléket. Olajozza ki a sütőformát kókuszolajjal. Tegye a tésztát a formába (olyat használjon, amilyet a püspökkenyérhez szoktak), és süsse kb. 60 percig.
Tálalja chia-dzsemmel a süteményt! Ehhez egy bögre fagyasztott málna és áfonya szükséges. Tegye a gyümölcsöket egy lábasba, adjon hozzájuk 1/3 bögre vizet és főzze néhány percig. Adjon hozzá 2 kanál chiamagot és némi kókuszcukrot (attól függően mennyire szereti édesen) és főzze még 2-3 percig. Mivel a chia felszívja a folyadékot zselés állaga lesz. Tálalja a banánkenyér mellé.
NATUR TANYA® TIPP: CSOKIS FEHÉRJE GOFRI EPERKOMPÓTTAL
HOZZÁVALÓK A GOFRIHOZ:
- 1 és 1/3 csésze tönkölyliszt
- 1/3 csésze vegán fehérje
- 1/3 csésze kakaó
- ¼ csésze kukoricakeményítő
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/4teáskanál parajdi só
- 2 evőkanál kókuszcukor
- 2 felvert tojás
- 1 ½ csésze meleg tej
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 1 teáskanál vanília
- kókuszolaj a kivajazáshoz
- feltét tejszínhab (opcionális)
HOZZÁVALÓK AZ EPERKOMPÓTHOZ:
- 2 csésze friss vagy fagyasztott eper
- ½ csésze cukor
- 1 teáskanál narancshéj
- ¼ csésze narancslé
- ½ csésze juharszirup
ELKÉSZÍTÉS:
Egy közepes méretű serpenyőbe keverje össze az epret, a cukrot, a narancshéjat, a narancslevet és a juharszirupot és forralja fel. Csökkentsea hőmérsékletet közepesen alacsonyra és főzze addig, míg erős állaga lesz. Tegye félre.
Egy nagy tálban keverje össze a tönkölylisztet, a kenderlisztet, a kakaót, a kukoricakeményítőt, a sütőport, a sót és a cukrot. Tegye félre. Egy közepes méretű tálba verje fel a tojásokat, adjon hozzá tejet, kókuszolajat és vaníliát, és keverje jól össze őket.
Adja hozzá a folyékony alapanyagokat a szárazhoz és habarja, míg jól elelegyül.
Melegítse elő a gofrisütőt közepes hőmérsékletűre. Olajozza ki olvasztott kókuszolajjal, egy kenőecset segítségével. Öntsön bele annyi tésztát, hogy minden gofriformát teljesen befedjen. Süsse kb. 3 percig, míg ropogós nem lesz. Meleg eperkompóttal tálalja, díszítheti tejszínhabbal is.
Felhasználási javaslat: napi 2-3 evőkanál vegán fehérjét oldjunk fel kedvenc italunkban. Nagyon finom diós íze van, fogyasztható turmixolva, erősíthető vele a házi kenyér textúrája, készíthető belőle sütemény, gofri (kedvenc receptjében a liszt felét váltsa ki vele), és még arcpakolás is!
Összetevők: 100% kendermag (Cannabis sativa L.) liszt.*Természetes módon előforduló cukrot tartalmaz.
|
Átlagos tápérték |
100 g termékben |
|
Energia: |
1343 kJ / 323 kcal |
|
Zsír: - amelyből telített zsírsavak: |
9,4 g 0,8 g |
|
Szénhidrát: - amelyből cukrok: |
12 g 3,5 g |
|
Rost: |
33 g |
|
Fehérje: |
31 g |
|
Só: |
0,01 g |
Minőségi tanúsítvánnyal a termék THC (tetrahidrokannabinol) tartalma < 0,02 m/m% (0,02 g/100 g).
Figyelmeztetés: Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
- A termék 12 éves kortól alkalmazható
- A termék alkalmazható vérhígító használata esetén
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék fogyasztható terhesség és szoptatás időszakában
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó!
Nettó tömeg: 250 g
Származási hely: Magyarország
