Biorganik Gluténmentes Bio Porcukor Nádcukorból 500g
Bio Porcukor Nádcukorból
BIOrganik Gluténmentes BIO Porcukor Nádcukorból 500g
Különleges ízélmény.
Természetes eredetű cukor. A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem. Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás. Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.
A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot. A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.
A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre. Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható. Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz a ételekhez.
Összetevők: nádcukor*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
| Energiaérték: | 1700 kJ / 400 kcal |
| Zsír: | 0 g |
| – amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
| Szénhidrát: | 98 g |
| – amelyből cukor: | 98 g |
| Fehérje: | 0 g |
| Só: | 0 g |
Származási ország: India.
Kiegészítő paraméterek
| Kategória: | Reform cukor |
|---|---|
| Súly: | 0.5 kg |
| EAN vonalkód: | 5999559310836 |
| BIO: | Igen |
| Gluténmentes: | Igen |
| ? Laktózmentes: | Igen |
| Tojásmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Beszélgetés
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
