Forgalmazza termékeinket (akár) utólagos fizetéssel! Csatlakozzon egyre bővülő partneri hálózatunkhoz!

Biorganik Gluténmentes Bio Kókuszliszt 250g

Biorganik Gluténmentes Bio Kókuszliszt 250g
Elérhetőség Raktáron
Várható kézbesítés:
2024.5.23
Kód: BIOR-0030
700 Ft / db 280 Ft / 100 g
Biorganik Gluténmentes Bio Kókuszliszt 250g
biorgranik bio kokuszliszt250g
Ø Glutén Ø Laktóz Ø Tojás Prémium Bio Ø Tej Ø Szója Vegán Ø Adalék Ø Pálma

BIOrganik Gluténmentes BIO Kókuszliszt 250g

Összetevők: kókuszliszt*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A kókuszlisztet a kókusztej előállításának mellékterméke, gyakorlatilag szárított kókuszhús, amelyet finomra őrölnek.

Jelentőség, hatások:

Más lisztekhez képest a kókuszlisztnek alacsony a szénhidrát és magas a fehérje-, zsír- és rosttartalma, ezért cukorbetegeknek és alacsony szénhidráttartalmú diétát követőknek ajánlott. Emellett a kókuszliszt nem tartalmaz glutént, tehát arra érzékenyek is fogyaszthatják.

Az ásványi anyagok közül magnézium tartalma jelentős, de ezen kívül többek között tartalmaz vasat és szelént is.

BIOrganik Gluténmentes BIO Kókuszliszt tápanyagtartalma 100 g-ban:

Energia (kJ) 1451 kJ/354 kcal
Zsír 19,5 g
- amelyből telített zsírsavak 15 g
Szénhidrát 17 g
- amelyből cukor 13,6 g
Fehérje 20,5 g
0,08 g

A kókuszliszt kiváló választás cukorbetegeknek és alacsony szénhidráttartalmú diétát követőknek. Alacsony szénhidráttartalma, magas fehérje-, zsír- és rosttartalma miatt ideális. Emellett gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

A kókuszliszt gazdag magnéziumban, valamint tartalmaz vasat és szelént.

Felhasználása sokféle: sütéshez, pékárukhoz, például süteményekhez, kekszekhez és kenyerekhez. Azonban fontos tudni, hogy a kókuszliszt nagy mennyiségű folyadékot köt meg, ezért ajánlott óvatosan kezelni, és esetleg más liszttel keverni, hogy ne legyenek túl szárazak az elkészült ételek. A csomósodás elkerülése érdekében szítaljuk meg előtte.

Kókuszlisztes Diabetikus Barackvarázs recept

Hozzávalók:

- 1/2 csésze kókuszliszt
- 1/4 csésze eritrit (vagy más cukorpótló)
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 4 nagy tojás
- 1/2 csésze mandula tej (vagy más alacsony szénhidráttartalmú tej)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1/4 csésze olvasztott kókuszolaj
- 1 csésze friss vagy fagyasztott barack szeletek (vagy más alacsony glikémiás indexű gyümölcs)

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (160°C fokon légkeveréses sütőben). Készíts elő egy 20x20 cm-es sütőformát sütőpapírral bélelve.

2. Egy tálban keverd össze a kókuszlisztet, eritritet, sütőport és a sót.

3. Egy másik tálban verj fel négy nagy tojást, majd adj hozzá mandula tejet, vanília kivonatot és olvasztott kókuszolajat. Jól keverd össze.

4. Lassan keverd hozzá a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, és jól dolgozd össze, hogy egy egynemű tészta alakuljon ki.

5. Az előkészített sütőformába öntsd bele a tésztát, majd helyezz el rajta barack szeleteket.

6. Süsd a sütőben körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a sütemény teteje aranybarnára sül, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta kijön.

7. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

Ez a kókuszlisztes barackkészítmény ízletes és cukormentes, így diabetikus étrendbe is beilleszthető. A kókuszliszt alacsonyabb glikémiás indexű alternatívája a hagyományos lisztnek. Jó étvágyat!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Sri Lanka

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Gluténmentes
Súly: 0.25 kg
BIO: Igen
Gluténmentes: Igen
? Laktózmentes: Igen
Tojásmentes: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: