Vitaking - C-vitamin 1000mg + 25 mg csipkebogyó 30 tabletta

Vitaking - C-vitamin 1000mg + 25 mg csipkebogyó 30 tabletta
Elérhetőség Raktáron (1 db)
Várható kézbesítés:
2025.5.13
Kód: VIT-0080
1 490 Ft / db 49,67 Ft / 1 db
Vitaking - C-vitamin 1000mg + 25 mg csipkebogyó 30 tabletta
Vitaking Vitamin C1000 with Rosehips 30
Gazdaságos

Vitaking C-vitamin 1000mg + 25 mg csipkebogyó

Ez a C-vitamin 1000mg készítmény tartalmaz még tablettánként plusz 25 mg csipkebogyót is. A C-vitamin egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás. Csipkebogyó, más néven vadrózsa, Perzsiából származó gyógynövény.

A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása.

A C-vitamin hozzájárul:

  • Az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően.
  • A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
  • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
  • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Az immunrendszer normál működéséhez
  • A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • A fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.
  • Az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
  • Fokozza a vas felszívódását.
  • A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
    • Az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
    • A normál csontozat fenntartásához.
    • A porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
    • A fogíny normál állapotának fenntar­tásához.
    • A bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz.
    • A fogak normál állapotának fenntartásához.

A név eredete

Az 1920-as években, mikor felfedezték, néhányan még hexuronsavnak nevezték. Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (skorbut) mivel a molekula hiánya az emberi szervezetben skorbuthoz vezethet. C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.

|en

Kiegészítő paraméterek

Kategória: Étrendkiegészítők
EAN vonalkód: 5999561251035

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki:

Biztonsági ellenőrzés