Nutrifree Farina Multiuso Univerzális gluténmentes lisztkeverék 1000 g (Nutri Free)
Nutri Free Farina Multiuso Univerzális lisztkeverék 1000 g (Nutri Free)
A lisztkeverék elengedhetetlen a gluténmentes étrendben. Ez a gluténmentes konyha univerzális segítője, amely számos alkalmazási lehetőséget kínál. Legyen szó béchamel mártásról, sült tésztáról, palacsintáról, burgonya gnocchiról vagy akár pizzatészta elkészítéséről, a Nutri Free Multiuso Univerzális lisztkeverék általános lisztkeverék ideális társ minden kulináris kalandhoz.
Készülhető belőle, pizza, tészta, béchamel, palacsinta, gnocci egyszóval teljesen univerzálisan használhatod. Jó társad lesz a mindennapokban.
A lisztkeverékben található kukoricakeményítő, rizsliszt, burgonyakeményítő és cukor gondoskodnak a tészták tökéletes textúrájáról, a guárgumi és az E464 sűrítők pedig a megfelelő állagot biztosítják. A só és a természetes aromák pedig az ízletességet garantálják.
Nutri Free Farina Multiuso Univerzális lisztkeverék összetevői: rizskeményítő, rizsliszt, burgonyakeményítő, cukor, adalékok: guargumi, hidroxi-propilmetilcellulóz, élesztő kivonat.
Nutri Free Farina Multiuso Univerzális lisztkeverék Nutri Free) átlagos tápértéke 100 g-ban:
Energia | 1528 KJ/ 360 kcal |
Szénhidrátok | 85,7g |
– ebből cukor | 5,8g |
Zsír | 0,8g |
– ebből telített zsírsavak | 0,2g |
Rostok | 2g |
Fehérje | 1,5g |
Só | 0,08g |
Nutri Free Farina Multiuso Univerzális lisztkeverék gluténmentes sajtos pogácsa recept:
-
250 g NUTRI FREE Farina Multiuso liszt
-
4 g szárított élesztő
-
5 g por állagú útifű
-
6 g só (esetleg picit több is mehet, de azért óvatosan sózzuk)
-
50 g langyos tejföl
-
150 g langyos tej
-
50 g olvasztott margarin
-
100 g reszelt sajt
-
Tetejére:
-
1 db tojás
-
ízlés szerint reszelt sajt
Elkészítése:A lisztet mérjük egy keverőtálba, adjuk hozzá a reszelt sajtot, az útifüvet, sót és az élesztőt, majd alaposan keverjük össze.
Öntsük hozzá a langyos tejfölt, tejet és az olvasztott margarint és gyúrjuk alaposan össze. A tészta enyhén ragacsos, de jól formázható!
Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk 3-4 cm vastagra és szaggassunk belőle pogácsákat.
A korongokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, vagdossuk be picit a tetejét.
50 fokos sütőben kelesszük 40 percet.
A megkelt pogácsa tetejét kenjük meg felvert tojással és szórjuk meg reszelt sajttal, közben a sütőt melegítsük fel 180 fokra. 20 perc alatt süssük készre.
Kiegészítő paraméterek
Kategória: | Mindenmentes ételek |
---|---|
Súly: | 1 kg |
Élesztőmentes: | Igen |
Gluténmentes: | Igen |
Szójamentes: | Igen |
Tejmentes: | Igen |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!